Вівторок, 23.04.2024, 12:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Болехівський ліцей №2 "Науковий"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 30 » День писемності
17:29
День писемності

9 листопада – День української писемності та мови. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено 1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка.

У листопаді 1997 р. був виданий указ Президента України “Про День української писемності та мови”. У ньому сказано, що за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства встановлено День української писемності та мови. Свято відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця.

І цього року учні 3-Б класу разом із класним керівником Лідією Юліанівною Каричорт вирішили провести Свято Писемності для всіх учнів початкових класів з метою сприяти усвідомленню значення рідної мови; виховувати прагнення передати нащадкам наш скарб — українську мову, розвивати любов до рідного слова у сім’ї, родині.

У святково прибраній актовій залі учні, за українським звичаєм вручили гостям в особі директора школи Фендик Віри Іллівни хліб-сіль на початку свята. Використовуючи слайди, класний керівник разом із ведучими Досяк Юліаною та Павеликом Ростиславом коротко розказали про це свято. Потім учні заспівали «Гімн українській мові». Переглядаючи відео «Даруй добро», всі учні усвідомило, що лише доро та добрі вчинки допоможуть привернути людей до кращого життя, яке не може бути і без рідної мови. Лише коли ми будемо говорити, спілкуватися, співати так, як нас навчили рідні батьки,, ми будемо українцями, народом вільним і незалежним!

Всім присутнім сподобались сценки «У бібліотеці» та «Кухлик», за допомогою яких учні хотіли донести присутнім правила поведінки, культури спілкування та правильної вимови українських слів.

Вокальна група під керівництвом вчителя Досяк Наталії Романівни заспівала пісню «Рідна мова». Учні 3-А, 4-А, 4-Б класів підготували і зачитали «ланцюжок» українських слів. Не могли ми не згадати всіх тих, хто доклав чималих зусиль, ба, навіть віддали і віддають життя за чистоту української мови, її збереження хвилиною мовчання.

На завершення свята танцювальна група під керівництвом Чучвич Віти Богданівни затанцювали чудесний танець «Наш край». А ведучі заспівали пісню «Десь по світу» про те, як нас, українців, є багато по всьому світу, але ми всюди маємо показати, що ми - українці, і ми горді цього звання, любимо нашу країну і будемо робити все, щоб лише її збагачувати і примножувати. А найбільше не зраджувати нашій рідній українській мові! І, як звучить у фінальній пісні на виступі 95 кварталу, - ми - країна сильних людей!

 

      

Переглядів: 751 | Додав: Chizhik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz