Субота, 20.04.2024, 00:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Болехівський ліцей №2 "Науковий"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Квітень » 16 » Тиждень географії
00:12
Тиждень географії

Тиждень географії 

Як підвищити інтерес учнів до вивчення шкільного курсу географії? Одним із шляхів розв'язання цієї проблеми є позакласна робота як невід'ємна складова навчально виховного процесу. Якщо знання отримані на уроках зацікавили учнів, то це спонукає їх вивчати предмет і після уроків. До того ж, добре організована, цікава, різноманітна позакласна робота з предмету – це один із найефективніших засобів пробудження й підтримки в учнів інтересу до географії. Велику допомогу в досягненні цієї мети надає тиждень географії. Під час його проведення учні збагачують знання, розширюють свій кругозір, проявляють ініціативу і самостійність, розвивають індивідуальні здібності. Використання різних видів роботи, активних та інтерактивних методів стимулювання учнів до участі у заходах сприяло встановленню тісного співробітництва між вчителем та учнями.

У понеділок 26 березня вчитель Цюрак О.Я. оголосила відкриття Тижня географії -2018. Учні ознайомлено із планом заходів на період проведення тижня. Цього ж дня відбувся перегляд документального фільму « НОМЕ » Яна Артюса Бертрана та Люка Бессона.

У вівторок 27 березня у кабінеті географії була організована гео-бібліотека. Учні мали змогу ознайомитись із новинками журналів «GEO», «National Geographic», енциклопедіями, газетними статтями, та ін. Книги та журнали учні могли взяти до дому.

У середу 28 березня в конференц залі школи пройшла лекція на тему « Різноманітність культур і природи Землі ». Лекція супроводжувалася переглядом відео-уривків із фільму «Samsara» . Фільм акцентує увагу на проблемі екології Землі, нерівномірності розвитку різних країн та загостренні глобальних проблем планети через глобалізацію.

У четвер 29 березня для учнів 6 класів був проведений гео-дослід. Для поглиблення розуміння учнями теми про солоність вод Світового океану та одиниць вимірювання – проміле було проведено моделювання солоності вод Чорного, Червоного та Середземного морів. Також учні самостійно шукали в інтернеті найновіші показники солоності Мертвого моря-озера і самі зважували 350-420 грам морської солі на 1 літр.

Цього ж дня було проведено гру «Що? Де? Коли?» для учнів7-8 класів. Перемогу здобула команда « BYG» 8-А класу. Команда 8-Б класу заслужила оплески глядачів за оригінальні та веселі відповіді.

У п'ятницю було проведено конкурс стінгазет, географічних кросвордів та малюнків. Учні зачитували короткі повідомлення про цікаві місця та явища планети та України. Було проведено підбиття підсумків Тижня географії та відзначення найактивніших учнів.

 

 

Переглядів: 444 | Додав: Chizhik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024
uCoz