П`ятниця, 26.04.2024, 03:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Болехівський ліцей №2 "Науковий"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Січень » 29 » Школа педагогічної майстерності
15:45
Школа педагогічної майстерності

11 січня 2017 року в ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбулося засідання школи педагогічної грамотності на тему «У світі цікавих чисел. Цікаві моменти з життя видатних математиків».

Вчителі працювали за планом

  1. Вступ. Звідки з’явилися цифри. Іванишин Марія Михайлівна, керівник школи педагогічної грамотності, вчитель початкових класів.
  2. Цікаве число Пі. Купрій Марія Михайлівна, вчитель математики
  3. У світі цікавих чисел. Сандюк Марія Миколаївна, вчитель математики
  4. Формування креативного мислення (креативний процес). Чижик Михайло Тарасович, вчитель фізики та інформатики
  5. Аналоги Нобелівської премії.  Паніна Світлана Сергіївна, вчитель математики та інформатики
  6. Цікаві моменти з життя видатних математиків. Каричорт Лідія Юліанівна, вчитель початкових класів.

Засідання школи педагогічної грамотності проходило під гаслом «Математику вже тому треба вчити, що вона розум в порядок приводить». Ці слова М.В.Ломоносова спонукали вчителів до творчої праці, до роздумів. З натхненням та відповідальністю поставилися вчителі до розкриття даної теми.

У виступі керівника школи, вчителя початкових класів Іванишин М.М. прозвучали цікаві факти про те, як люди навчилися рахувати; як навчилися записувати цифри, цікава розповідь була про магію чисел.

Змістовною була розповідь вчителя математики Купрій М.М. про відоме і невідоме магічне число Пі. Вчителем була звернена увага, що таке число Пі, була дана біографія цього числа, де можна побачити число Пі серед нас, а також це число у шкільних науках і не тільки. Із задоволенням почули інформацію, що число Пі покладено на музику, яку уважно прослухали. Піфагор говорив – «Всі речі можна представити у вигляді чисел». Чого він і домігся.

Сандюк М.М. звернула увагу на вдосконалення обчислювальних навичок учнів, як розвивати знання отримані на уроках математики, логічне мислення, творчу і просторову уяву і як потрібно зацікавлювати дітей з радістю вивчати математику, адже як сказав М.Є. Жуковський «У математиці є своя краса, як у поезії і музиці».

Розкриваючи тему «Формування креативного мислення», Чижик М.Т. провів майстер-клас з вчителями, щодо розвитку креативного мислення на уроках фізики та інформатики. Саме організація такої діяльності сприяє створенню умов для якісної навчально-виховної роботи, яка передбачає проведення навчання на високому рівні складності; це мислення, що сприяє висловлюванню своїх думок, ідей.

З питанням «Аналоги Нобелівської премії» виступила вчитель математики та інформатики Паніна С. С. У виступі вчителя прозвучала цікава інформація про те, що Нобелівської премії з математики не було, немає і ніколи не буде, бо така воля їх засновника. Було виділено дві версії, щодо відсутності такої премії і Світлана Сергіївна про ці версії розповіла. Але попри всі перешкоди, є ряд премій і для математиків.

Цікаво було послухати про життя видатних математиків з уст вчителя Каричорт Л.Ю. При підготовці даного матеріалу вчитель початкових класів переглянула понад сотню біографічних довідок. У калейдоскопі промайнули біографії вчених різних національностей з різних країн світу. І так коротко було ознайомлено слухачів щколи педагогічної грамотності з фактами життя видатних математиків.

Керівник школи педагогічної грамотності Іванишин М.М. підвела підсумки роботи вчителів. Кожного вчителя чекав казковий сюрприз із завданням. В подарунковій скриньці знаходився невідомий трикутник зеленого кольору (колір ялинки). Завданням для вчителів було відгадати який це трикутник. Було додано підказку. «Саме про такий трикутник один з математиків написав, що він далеко зайшов, дуже полюбляючи порядок»

  • Який же це трикутник у скриньці?
  • Рівнобедрений.
  • З чим асоціюється рівнобедрений трикутник?
  • З ялинкою.

І ось казковий сюрприз: зелена ялиночка з побажаннями в Новому 2017 році

12 місяців без захворювань

52 тижні всього найкращого

365 днів щастя

8760 годин успіху

 

12 місяців без захворювань

52 тижні всього найкращого

365 днів щастя

8760 годин успіху

525600 хвилин любові

31536000 секунд приємних моментів.

525600 хвилин любові

 

31536000 секунд приємних моментів.

 

Ось так життя людини пов’язане із числами

 

Переглядів: 578 | Додав: ticher | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz