Середа, 24.04.2024, 16:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Болехівський ліцей №2 "Науковий"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2022 » Листопад » 5 » Посвята в козачата
19:10
Посвята в козачата

123455

«Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього» – прописна істина сучасного українця. До Дня Збройних сил України,  захисників та захисниць України, 80-тої річниці створення Української Повстанської Армії, Дня українського козацтва, а також до великого свята Покрови Пресвятої Богородиці у Болехівському ліцеї №2 «Науковий» проходила велика підготовка та відбулося свято – «Посвята в козачата» учнів 2-4 класів.

Це дійсно велике свято вже стало традиційним у нашому ліцеї. Адже тепер діти  стали юними захисниками нашої країни та її майбутньою гордістю. Урочисто звучали слова клятви з уст учнів, які присягнулись на вірність Україні і своїй школі. Вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто поклялись, що вивчатимуть історію і традиції українського народу, готуватимуть себе, щоб чесно і віддано служити українському народу в ім’я становлення нашої незалежності та процвітання.

Під час урочистої посвяти у козачата ліцеїсти 4-А класу підготували  пісні та вірші про Україну та козаків, інсценізацію народної легенди «Як козаків випробовували на січі» та вірша Володимира Верховеня «Козацькі розваги». Також провели спортивні змагання, маршування під чотову пісню «Гей, шуми, великий луже!».  Ми, яка і інші ліцеїсти нашого закладу, активно підключилися до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!» – написали листи і намалювали малюнки нашим воїнам-захисникам. Такі заходи, безсумнівно, виховують у молоді почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.

Адже зараз, в нинішні часи важкої війни для українського народу за незалежну суверенну і вільну Україну, всі стали чіткіше усвідомлювати народну прикмету «За народ і волю віддасть козак життя і долю». Всі – від малої дитини  - і до найстарішої людини – взялися до боротьби з ворогом.  Хто чим і як може! Хто здійснює волонтерську діяльність, хто вчиться бути майбутнім будівником незалежної, вільної країни, а хто на полі бою захищає нашу рідну неньку-Україну.  14 жовтня – особливий день для всієї України, це день нескорених. Він нерозривно пов’язаний  з боротьбою за українську державність і незалежність.

Сьогодні молимось до Пресвятої Богородиці за нашу зранену, але нескорену Україну. Молимось за кожного захисника і захисницю, за усіх поранених та полонених, за їхні родини, за побратимів, які загинули героями.

Просимо віри, мужності і відваги для всіх нас. Дякуємо усім воїнам, що наближаєте Перемогу правди і справедливий Мир!

Переглядів: 77 | Додав: ticher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz