Середа, 24.04.2024, 20:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Болехівський ліцей №2 "Науковий"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Грудень » 27 » Передноворічна казка…
14:20
Передноворічна казка…

Новорічні мелодії вже звучать з усіх телеканалів та магазинів, усі метушаться, кудись поспішають, щось купують – одним словом, підготовка до святкувань в розпалі! Ну а ви, намагаючись не забути про мільйон запланованих справ, думаєте лише про те, як би виспатися… Знайомо? На жаль, в кінці року така ситуація є типовою для більшості з нас. Але не варто хвилюватися, адже новорічний настрій можна створити власними силами! І психологи підказують, як це можна зробити.

Датські вченіа ми ж пам’ятаємо, що саме вони найкраще розбираються в темі щастя і його передумов дійшли до цікавого висновку. Виявляється, що коли людина бачить святкову атрибутику (прикрашену ялинку, гірлянди, подарунки), то активність її мозку підвищується. Іншими словами, новорічний настрій з’являється тоді, коли ми бачимо елементи цього свята. Отже, починаємо створювати новорічну атмосферу!

10 кроків до новорічного настрою

(поради, якими скористалися класний керівник Павелик Руслана Володимирівна та учні 8-Б класу Болехівської ЗОШ I-III ст.№2):

Крок 1. Позбавтеся від непотрібного

Усім відомо: щоб у життя прийшло щось нове, потрібно позбавитися від старого (учні почали зі своєї класної кімнати: зробили порядок у шафі та винесли на смітник те, чим давно не користуються).

Крок 2. Прикрасьте свій дім

І не в останню хвилину – поспішаючи й абияк, а отримуючи від процесу задоволення!(підлітки принесли  ялинкові іграшки, якими  прикрасили клас – свою другу оселю).

Крок 3. Потурбуйтеся про аромати

Традиційні для зимових свят аромати мандаринів, кориці та хвої легко допоможуть вам налаштуватися на потрібний лад (діти також створили оригінальні новорічні композиції з ялинових гілочок, шишок та заздалегідь порізаних на кружальця і висушених апельсинів).

Крок 4. Слухайте святкову музику

Правильно підібрана музика, як і аромат, здатна відразу викликати приємні спогади і налаштувати людину на свято. Це може бути ваша улюблена пісня зі старого фільму або сучасний хіт – неважливо, головне, щоб вона асоціювалася з Новим Роком. Тому вмикайте новорічні та різдвяні мелодії і насолоджуйтесь!(дівчатка та хлопчики  слухають різдвяні колядки  та пісні на перервах, адже попереду новорічний вечір).

Крок 5. Дивіться новорічні фільми

За роки свого існування кінематограф зібрав чималу колекцію чудових фільмів з новорічною атмосферою. Сучасні чи старі, вітчизняні чи закордонні, дитячі казки чи романтичні комедії – варіантів безліч, тож обирайте свій і переглядайте з задоволенням!(22 грудня учні з Русланою Володимирівною вирушили в Долину у кінотеатр «Чаплін»на прем’єру різдвяного фільму «Грінч - викрадач Різдва»)

Фільм «Грінч - викрадач Різдва» - це казкова історія, яка розповідає про життя дивного чоловіка на ім'я Грінч, який мав незвичайну зелену шкіру і був дуже волохатим, за що оточуючі його сильно не любили. Все містечко Ктограде сміялося над несхожою на них людиною, за що головний герой сильно образився і пішов жити на круту і самотню гору за містом. Там, забутий всіма живими, Грінч продовжував тихо божеволіти від злості і образи. Але найбільше головний герой ненавидів Різдво і  вирішив викрасти у місцевих жителів це свято. Можливо, жителі Ктограда заслужили таке ставлення за свою жорстокість по відношенню до Грінча, але не всі вони були злими і неприємними. Одна мила і відважна дівчинка не побоялася ні чуток про небезпечного викрадача Різдва, ні шляху на круту гору до оселі Грінча. Крізь люту заметіль вона вирушила до головного героя, щоб привітати його зі святом і довести, що Різдво нікуди не поділося…)

Крок 6. Підготуйте подарунки

Маленькі та великі новорічні радощі повинні бути, і це не обговорюється! Солодощі, святкові дрібнички, символи прийдешнього року, може, навіть і більш суттєві подарунки для найрідніших – все це створить новорічний настрій і дарувальникам, і тим, кого обдаровують!(учні обмінялися новорічними подарунками, виготовленими власноруч).

Крок 7. Оберіть новорічне вбрання

Які найкращі ліки від депресії? Правильно, шопінг! Тому знайдіть для себе час і придбайте собі щось гарненьке! Ось побачите – як тільки ви почнете приміряти на себе новий образ, новорічний настрій з’явиться сам по собі!(у восьмикласників він вже з’явився, бо приміряючи новорічні костюми для виступу всі добряче посміялися).

Крок 8. Подбайте про святкове меню

Вибір закусок, напоїв та улюблених страв для новорічного столу також здатен створити відповідний настрій! Не вірите? А ви поставтеся до планування вечірки не як до нудного обов’язку, а як до захоплюючого завдання! Подумайте, якими кулінарними шедеврами ви здивуєте своїх гостей та як прикрасите святковий стіл, і побачите, що й самі не зможете дочекатися свята!(вчителька та учні були приємно вражені, як святково був прибраний зал у сімейній ресторації «Левада» та які смаколики для них приготували працівники закладу, адже після перегляду новорічного фільму всім захотілося гарячого чаю).

Крок 9. Відвідайте святкові заходи

Різноманітні святкові заходи створюють такий бажаний новорічний настрій! Інколи навіть проста прогулянка вулицями прикрашеного та святково освітленого міста може подарувати вам незабутні враження, тому не нехтуйте жодною можливістю гарно провести час!(на канікулах підлітки планують відвідати різноманітні заходи з своїми батьками).

Крок 10. Приділіть час своїй сім’ї

Знаєте, що найгірше в підготовці до свят? Це постійна біганина і відкладання приємних емоцій «на потім». Так бути не повинно – хоча б інколи залишайте все (нікуди воно не дінеться), і приділяйте час своїм найріднішим людям. І тоді свято вдасться на всі 100 відсотків!

Дорогі наші педагоги,  учні та батьки  Болехівської ЗОШ I-III ст. №2!

Вітаєм з Різдвом, з Новим роком вітаєм!
Бажаєм вам щастя, здоров'я бажаєм!

Хай серце радіє, душа хай співає,
А настрій святковий весь рік не зникає!

З найкращими побажаннями учні 8-Б класу та Павелик Р.В.

66583054b84e586936d56e776f5d0d8b.jpg

Переглядів: 558 | Додав: ticher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024
uCoz