Четвер, 28.03.2024, 23:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Болехівський ліцей №2 "Науковий"

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Квітень » 8 » 7 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я
17:52
7 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я

Щорічно 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я. Це одна з важливих соціальних дат, значення якої переоцінити неможливо. Головна мета свята – звернути увагу суспільства на важливість здорового способу життя та вчасної профілактики захворювань.

Неправильний розпорядок дня, стреси можуть послабити дитячий організм. Водночас у школі дитина нерідко стикається з різноманітними інфекціями і хворобами.

Тож задля збереження здоров'я дитини-школяра необхідно звернути увагу на такі основні моменти.

У шкільному віці діти повинні обов’язково снідати і вчасно обідати. Це має бути здорова їжа, поживна, багата на вітаміни. Батькам потрібно розпитувати, що дитина їла сьогодні в школі, чи було їй смачно. Нехай пояснить, чому їжа їй не сподобалася. У разі виникнення якихось підозр, що дитина не обідає в школі з тих чи інших причин, слід компенсувати їй брак необхідних елементів поживними сніданками і вечерею.

Дуже важливими для дитини шкільного віку є спорт і фізичне навантаження, адже  вони розвивають і загартовують юний організм. Тут слід почати з ранкової зарядки. Також можна  записати дитину до спортивної секції. Фізичні вправи можна виконувати разом вдома, спільно грати в рухливі в ігри, які сприяють фізичному розвитку дитини. Адже від цього залежить здоров'я школяра і здатність його організму створювати бар'єр перед тим чи іншим захворюванням.

У навчальних закладах діти стикаються з тисячами різноманітних мікробів. Саме тому гігієна рук важлива для здоров'я школяра. Тож батьки мають постійно пояснювати своїм чадам, чому так важливо часто мити руки. При цьому слід акцентувати їх увагу на необхідність робити це щодня, не забуваючи самому подавати приклад.

Однак, як би сильно батьки не намагалися захистити здоров'я свого школяра від захворювань, і як би ретельно не привчали його дотримуватися правил гігієни, вберегти  від захворювань протягом року все одно не завжди вдається. Якщо вранці перед школою дитина кашляє або погано себе почуває, відразу потрібно вжити відповідних заходів, аби не  пропустити перші симптоми хвороби.

Запорукою здоров'я є також здоровий сон. Він має тривати певну кількість годин. Для молодших школярів це близько 10-11 годин, для підлітків 7-11 годин.  Від недосипань можуть з'явитися проблеми зі здоров'ям.

Перед початком нового навчального року обов’язково потрібно пройти з дитиною медичний огляд. Дітям  потрібно нагадати про всі можливі заходи безпеки, про правила поведінки на дорозі. Не зашкодить пройтися з дитиною шкільним маршрутом, аналізуючи небезпеки, які можуть чекати її на шляху до школи і як їх можна уникнути. При цьому наголосити, що не можна спілкуватися зі сторонніми і йти з ними на будь-які контакти.

Переглядів: 121 | Додав: ticher | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Copyright MyCorp © 2024
uCoz